"Gas erop!" Erna van den Biggelaar | Circuit Park Berghem

"Je kent elkaar door en door"

Circuit Park Berghem is een perfect voorbeeld van een ambitieus familiebedrijf. Na een succesvol bedrijfsopvolgingstraject staan sinds 2016 broer en zus Hugo en Erna aan het roer. De passie voor de kartsport is Hugo en Erna met de paplepel door vader Hans en moeder Elly ingegoten; beiden reden al op jonge leeftijd zelf op het circuit en leerden alle ins en outs van de kartwereld.

Waar Hans destijds van zijn hobby en passie zijn beroep wist te maken, kijken Erna en Hugo anno 2018 ook vooral naar de zakelijk kant van de organisatie. Met Hugo als ervaren technicus, teammanager én begeleider van karttalenten en Erna als marketing- en organisatietalent, blijken zij een ijzersterk duo. Tel daarbij de commerciële en financiële kwaliteiten van Erna's echtgenoot en bedrijfsleider van KombiKart Racing Parts Jeffrey op, en je komt tot een succesvol team. De teamsport 'ondernemen samen met je familie' kent volgens Erna een belangrijke voorsprong; "je kent elkaar door en door. Ieder heeft zijn eigen vakgebied, maar je kunt elkaar vertrouwen en weet dat eenieder de keuze maakt in het collectieve belang van het bedrijf en de familie". 

Circuit Park Berghem heeft sinds de start van hun bedrijf een goede samenwerking met Wesselman en hebben daar naar eigen zeggen al meerdere malen de vruchten van geplukt. Niet alleen voor het vervullen van de administratieve verplichtingen en belastingzaken vertrouwen zij op Wesselman, maar ook tijdens het bedrijfsopvolgingstraject lieten zij zich door Wesselman begeleiden. "Wesselman kent onze familiewaarden, ons bedrijf en uiteraard alle facetten van het opvolgingstraject. Niet alleen op financieel en fiscaal vlak, maar ook wat betreft de emoties en persoonlijke dilemma’s die spelen bij een opvolging. Iedere generatie heeft toch zijn eigen visie en strategie over de toekomst van de familie, het bedrijf en hun eigen rol daarin en daar moet je professioneel (zowel rationeel als emotioneel) mee om zien te gaan. Overdragen is keuzes maken en dat doet soms ook pijn; Wesselman begrijpt dat!" 

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijfsopvolging?

Martin Hoskens

Martin Hoskens vertelt u graag meer!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wij vertellen het u graag persoonlijk! Maak een afspraak Naar contactformulier

Altijd op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, wij delen onze kennis graag met u.