Case orange
Klanten & cases

“Wij willen vooral een goed werkende praktijk houden. We hebben nu een heel fijn team en die onderlinge samenwerking vind ik toch echt belangrijker dan de groei.”

Medisch Centrum Boschdijk
Klant sinds 2018
Case Graphic orange Naamloos 1

Samen op weg naar groei.

Kijk je naar morgen, volgend jaar of de volgende generatie? Waar je horizon ook ligt, onze accountants en adviseurs staan nu voor je klaar. Wesselman ondersteunt bedrijven in elke fase van hun bestaan. Van start-up tot multinational en van familiebedrijf tot corporate.

Wij helpen Medisch Centrum Boschdijk met Alle expertises
Case

Wesselman gaat regelmatig op de koffie bij twee rasechte ‘powervrouwen’: Sanne Steffens en Karin Eijkemans. Beide moeder, huisarts én ondernemer. In april betrok het duo een mede door hen geïnitieerd en gerealiseerd gezondheidscentrum in Eindhoven, genaamd ‘Medisch Centrum Boschdijk’. Wesselman Zorgprofessionals heeft ze bij dit mooie project mogen begeleiden. Tussen de coronadrukte door maken zij tijd voor een persoonlijke rondleiding door het 1.500 m2 tellend centrum.

Zo enthousiast als de Wesselman Zorgprofessionals Marco de Hondt en Lisette de Bont over de prestatie van de dames zijn, zo bescheiden blijven zij er zelf onder. Karin Eijkemans accepteert al helemaal geen credits voor het realiseren van dit enorme project aan de Boschdijk in Eindhoven en wijst naar haar maat. “Sanne is van de plannen, ik stel alleen de kritische vragen,” zegt zij bij aanvang van het gesprek. Accountant Lisette de Bont schudt hierop meewarig haar hoofd: “Sanne bedenkt de strategie en Karin is heel precies met cijfers. Ze vullen elkaar juist perfect aan; waar de een de hoofdlijnen uitzet, vult de ander ze kritisch in.” De chemie tussen de vrouwen is voelbaar aan tafel.

De relatie ontstond elf jaar geleden; Sanne was net klaar met haar opleiding en mocht waarnemen in een praktijk waar Karin tijdens haar derde opleidingsjaar werkzaam was. Er was een klik en het contact is nadien nooit meer onder­broken. De dames werkten al lang samen toen zij mochten waarnemen bij de huisartsenpraktijk van Brouwers en Meekes, gelegen aan de Boschdijk in Eindhoven. Sanne was altijd helder over haar ambities: zij wilde een eigen praktijk en liet daar geen gras over groeien. Tijdens de waarneming stelde zij dokter Brouwers de vraag: “Hoe gaat het nu eigenlijk verder als jullie met pensioen gaan?”.

Plan Vredeoord

Op 1 februari 2017 namen Karin Eijkemans en Sanne Steffens de praktijk van Brouwers en Meekes over. Het praktijkpand werd niet overgenomen, maar voor een jaar gehuurd. Gevolg was dat Sanne en Karin na één jaar met spoed op zoek moesten naar een nieuw onderkomen. Sanne: “En daar zaten we: mét een praktijk, maar zonder praktijkruimte.” Sanne en Karin blozen als ze eraan terugdenken.

Die uitdaging bracht het ondernemerschap in de jonge huisartsen naar boven: Sanne zocht contact met Sint Trudo, waarvan zij wist dat die plannen hadden voor de herontwikkeling van het voormalige hoofdkantoor van Philips aan de Boschdijk. Plan ‘Vredeoord’ zou gaan bestaan uit 300 huur- en koopwoningen en – na de ondertekening van de intentieovereenkomst tussen Sint Trudo en beide huisartsen – ook uit 500 m2 praktijkruimte. De realisatie van het plan zou nog de nodige tijd in beslag nemen, dus moest het stel op zoek naar een tijdelijke praktijkruimte. Sanne en Karin, inmiddels steeds meer ondernemer, gingen de uitdaging aan en realiseerden in no time in noodunits een compleet medisch centrum waarin zij, tot voor kort, voor een periode van drie jaar zorg hebben verleend en de huisartsenpraktijk verder hebben uitgebouwd. Belastingadviseur Marco de Hondt: “Al in die noodunit brachten zij meerdere disciplines samen, waaronder een apotheek, fysiotherapeut, osteopaat, diëtist, podotherapeut, een psycholoog; alles onder één dak.” Door de uitbreiding van deze samenwerkende zorgaanbieders moest het nieuwbouwplan worden uitgebreid naar 1.500 m2.

Voorsorteren op groei

Inmiddels is er op het oude Philips-terrein een nieuwe woonwijk verrezen en hebben alle zorgaanbieders, inclusief een tandartsenpraktijk, in april hun intrek genomen in het opgeleverde gezondheidscentrum. De huisartsenpraktijk van Sanne en Karin heeft op dit moment ruim 5.000 patiënten en is nog dagelijks groeiende. Naar verwachting zal dit aantal in het najaar nog sterker groeien door de oplevering van nieuwe woningen. Sanne: “We hebben ook voorgesorteerd op die groei; we kunnen in onze praktijk maar liefst 8.000 tot 10.000 patiënten verwelkomen.”

Koffie met Wesselman

Voor de planrealisatie zaten de huisartsen nog bij een ander accountants- en advieskantoor. “Maar onze bank was heel positief over jullie,” vertelt Sanne Steffens. Naar aanleiding hiervan zijn zij het gesprek aangegaan met Wesselman Zorgprofessionals, dat uiteindelijk heeft geresulteerd in de huidige samenwerking.

Niet alleen Sanne en Karin hebben grote inspanningen verricht bij de realisatie van het nieuwe centrum, ook Erik Steffens, de vader van Sanne heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Zo ook bij de overstap naar Wesselman. Marco de Hondt: “Erik heeft meegebouwd aan een stevig fundament. Hij vond het onder meer belangrijk dat alle cijfers volledig inzichtelijk werden gemaakt. En dat is het nu; Sanne en Karin hebben inzicht in de actuele cijfers en kunnen deze vergelijken met hun begroting, om vervolgens waar nodig te anticiperen en verantwoorde keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan investeringen. Verder kunnen zij te allen tijde actuele cijfers en prognoses overleggen aan een derde, bijvoorbeeld een bank.”

Lisette: “Dat het zo snel en soepel verloopt is ook mede dankzij de goede samenwerking en inzet van Nurhayat Akkaya, de praktijkmanager van de huisartsenpraktijk en Zehra Mat van Wesselman. Zij hebben de administratie tiptop in orde, hierdoor kunnen wij snel schakelen. ”Karin: “Dat inzicht is prettig. Er zijn geen verrassingen, geen onverwachte addertjes onder het gras. We weten precies waar we staan en kunnen op basis van actuele cijfers direct bijsturen indien nodig. Ook het koffie-uurtje met Wesselman vinden we fijn, hierdoor zijn we echt ‘in control’ en in staat om proactief te handelen. Daarnaast is het ook fijn om de mensen met wie je werkt regelmatig persoonlijk te zien.” Sanne lachend: “Soms spreek ik Lisette een aantal keren per week. We kennen elkaars weekrooster uit het hoofd, op woensdag is het Lisette’s mamadag.” Lisette: “Klopt, maar als het echt nodig is weet je dat je me ook op die dag mag storen.”

"Soms spreek ik Lisette een aantal keren per week. We kennen elkaars weekrooster uit het hoofd, op woensdag is het Lisette's maandag."
"Klopt, maar als het echt nodig is, weet je dat je me - ook op die dag - mag storen."

Op de vraag waar zij nog van dromen, antwoordt Karin: “Wij willen vooral een goed werkende praktijk houden. We hebben nu een heel fijn team en die onderlinge samenwerking vind ik toch echt belangrijker dan de groei.”

Wat doen de Zorgprofessionals van Wesselman?

Het toenemend aantal zorgprofessionals en het grote aantal ontwikkelingen binnen deze beroepsgroep, hebben geleid tot een uniek specialistisch team: de Wesselman Zorgprofessionals. Zij beschikken over expertise en ervaring als het gaat om de begeleiding van zelfstandig gevestigde medici. Of er nu behoefte is aan de begeleiding bij een praktijkovername/ bedrijfsoverdracht, de vormgeving van een samenwerkingsverband, administratieve ondersteuning, opstellen jaarstukken en aangiften, verkrijgen financieringen en/of BTW - problematieken in de zorg; Wesselman Zorgprofessionals begeleidt u er graag bij.

Meer weten over de Wesselman Zorgprofessionals? Neemt direct contact op met Marco de Hondt (marco.dehondt@wesselman-info.nl) of Lisette de Bont (lisette.debont@wesselman-info.nl).

01754b4bbaf50a89770c06b2ee2579dd
Een vraag voor Marco de Hondt?

Neem contact op met onze expert.

Neem contact op
Cta Big Blue
Maak kennis met Wesselman.

Wil jij ook groeien zoals Medisch Centrum Boschdijk?

Heb je een doel in gedachten? Deel dit met ons en wij helpen je verder.

Meer verhalen als Medisch Centrum Boschdijk