Header ExpertisePage

Expertises - HR Consultancy

Pensioenadvies.

Ingewikkelde pensioenzaken maken we graag begrijpelijk én inzichtelijk. Nieuwe inzichten vormen een basis voor het nemen van belangrijke beslissingen over een regeling. We kijken graag samen welke oplossing het beste binnen jouw situatie én organisatie past. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Naamloos 345
Content Media
Naamloos 347
Voor wie
Ondernemer.

Wat is voor jou, als ondernemer, de beste manier om pensioen op te bouwen binnen of juist buiten jouw onderneming? De mogelijkheden zijn eindeloos, máár aan alle opties zijn risico's en fiscale regels verbonden. Gedurende het leven, maar ook bij overlijden. Samen maken we inzichtelijk wat jij aan inkomen en vermogen hebt opgebouwd en stellen vast wat er ontbreekt om jouw wensen – bij pensioen, overlijden of arbeidsongeschiktheid – te realiseren. We adviseren je aan de hand van een persoonlijk financieel plan.

Voor wie
Werkgever.

Past de huidige pensioenregeling bij jouw huidige situatie en die van jouw onderneming? Of zijn er andere mogelijkheden die beter passen, niet alleen qua kosten maar ook qua pensioenresultaten? Onze pensioenadviseurs maken de impact voor jou, jouw bedrijf en personeel begrijpelijk en inzichtelijk. We bekijken de bestaande pensioenregeling en beoordelen deze kritisch op kosten, verwachte pensioenresultaten en voorwaarden. Ook beschermen we je voor (grote), financiële pensioenrisico’s bij een fusie of overname.

We ondersteunen je bij...
 • Check Circle

  Het opzetten en selecteren van een nieuwe pensioenregeling; 

 • Check Circle

  Het beoordelen en vergelijken van een bestaande pensioenregeling;

 • Check Circle

  De communicatie over pensioenregelingen richting medewerkers; 

 • Check Circle

  De beoordeling van risico's in de pensioenregeling bij fusies en overnames.

Naamloos 346
Voor wie
Ondernemingsraad.

Een werkgever kan een pensioenregeling wijzigen of besluiten van uitvoerder te wisselen, máár daar is instemming van de ondernemingsraad voor nodig. Een beslissing die niet over één nacht ijs gaat, want wat zijn de gevolgen van een wijziging? En welke rechten hebben werknemers?

Vragen als deze zijn een must voor het nemen van een beslissing. Want wat is een goede keuze, zonder heldere onderbouwing? We maken het dossier niet alleen begrijpelijk, we denken ook mee over de impact van een wijziging. We zijn helder over jouw oude dag.

Naamloos 63
Financiële planning.

Financiële risico’s. Het besef is flink toegenomen. De crisisjaren, coronapandemie en wijzigingen in wetgeving zijn niet in de koude kleren gaan zitten en zorgen voor een grote behoefte aan inzicht bij overlijden, pensioen, arbeidsongeschiktheid of een echtscheiding. Kan ik eerder stoppen met werken? Kan ik het bedrijf overdragen aan mijn kinderen, zonder dat ik financieel afhankelijk word van hen? Hoe kan ik mijn inkomen en vermogen fiscaal optimaliseren? Hoe ziet de situatie er voor mijn nabestaanden uit als ik er niet meer ben? Klopt het beeld dat ik van mijn financiële situatie heb? We beantwoorden brandende vragen en geven je heldere inzichten. Zo helpen we jou je financiële wensen waar te maken.

Waar kunnen we je mee helpen?
Ons team staat voor je klaar.
 • 6ccaa9388ac025c49319036f57efd49d
  Stefan Joosten

  Directeur Pensioenpraktijk

 • 205ff81201d32c42ab658a4f215fa981
  Rob van Knegsel

  Pensioenadviseur

 • 1227170687dae1ac81ba105a261b98c6
  Marieke van Vroonhoven - de Swart

  Pensioenmedewerker

Form big orange
Stel je vraag
Snel contact met een van onze pensioenadviseurs?

Bel ons of laat je gegevens achter.

Bel 0492 - 54 85 55