Header OverviewPage
Kennisbank - HR Consultancy

SLIM-subsidie per 1 maart 2024 weer aan te vragen

Ook in 2024 kunnen ondernemers weer gebruikmaken van de SLIM-subsidie, de subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb. Deze subsidie kan worden aangevraagd vanaf 1 maart 2024 9:00 uur tot en met donderdag 28 maart 2024 17:00 uur. Per aanvrager kan in dat tijdvak één aanvraag worden ingediend.

Case

SLIM-subsidie

De SLIM-subsidie is een subsidie die erop is gericht om leren en ontwikkelen in het mkb te bevorderen. Om de regeling verder te verbeteren is het vanaf 1 januari 2024 ook mogelijk de subsidie te gebruiken voor individuele scholing.

Waarvoor SLIM-subsidie aanvragen?

Je kunt een aanvraag voor de SLIM-subsidie indienen voor de volgende vier activiteiten:

  • Doorlichting van jouw onderneming: inzichtelijk krijgen wat wijzigingen op de arbeidsmarkt betekenen voor jouw bedrijf en personeel.
  • Loopbaan- en ontwikkeladviezen: inzicht krijgen in de wensen, ambities en mogelijkheden van jouw medewerkers. Hoe verhoudt dit zich tot de arbeidsmarkt en hoe kun je hierop inspelen
  • Werknemers stimuleren om hun kennis, vaardigheden en beroepshouding in jouw bedrijf verder te ontwikkelen: bijvoorbeeld via periodieke ontwikkelgesprekken of oprichting van een bedrijfsschool.
  • Praktijkleerplaats in de derde leerweg bieden: hiermee kunnen werknemers worden bij-, op- of omgeschoold. Zo kan worden ingespeeld op de veranderingen op de arbeidsmarkt die van invloed zijn op de kennis en vaardigheden van jouw personeel.

Aanvragen

Als je de SLIM-subsidie wil aanvragen en je nog geen account hebt, moet je jezelf eerst registreren als aanvrager. Dit kan vanaf twee weken voor de openstelling van het subsidieloket.

Houd er bij de aanvraag van de subsidie rekening mee dat je de nodige formulieren moet meesturen, zoals een activiteitenplan en begroting. Je vindt alle informatie hier.

D11b2cb25730685b5172d6629359d78b
Een vraag voor Jamey van Hout?

Neem contact op met onze expert.

Neem contact op