Oeps, vergeet uw partner niet!

Het is niet fijn wanneer u uw trouwdag of de verjaardag van uw partner vergeet. Maar wat pas écht erg is, is wanneer u uw partner bent vergeten op te nemen als erfgenaam in uw testament.

Dit is recentelijk een vrouw overkomen toen haar partner overleed met wie zij een geregistreerd partnerschap had. De man in kwestie had uit een eerder huwelijk twee kinderen. Dat huwelijk was door een echtscheiding ontbonden. Na de echtscheiding had hij een testament gemaakt waarin hij zijn twee kinderen tot zijn erfgenamen had benoemd. Dat testament was dus na de echtscheiding opgesteld, maar ver vóór dat zijn nieuwe, huidige partner in beeld kwam.

De geregistreerde partner van de man heeft het rechtsgeldigheid van het testament bij de rechter willen aanvechten, maar voor haar, helaas zonder resultaat.

In de dagelijkse praktijk komt het niet alleen voor dat de (huidige) partner nog niet in het testament als erfgenaam is opgenomen, maar ook worden inmiddels geboren kinderen wel eens 'vergeten' en staat er soms een inmiddels ex-partner nog ten onrechte in het testament.

Daarom onze tip:
Heeft u een testament? Check dan of diegenen die u als erfgenamen beschouwt, ook daadwerkelijk in uw testament staan!
 

Heeft u vragen over uw testament?

Monique D'Elfant

Monique D'Elfant helpt u graag verder.