NOW - overzicht aanvraagperiodes

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden.

Tegemoetkoming NOW aanvragen
Er zijn 6 aanvraagperiodes om een tegemoetkoming aan te vragen. U kunt van 26 juli tot en met 30 september 2021 een aanvraag doen voor de zesde aanvraagperiode. Het aanvragen van een tegemoetkoming voor de eerste, tweede, derde, vierde en vijfde aanvraagperiode is niet meer mogelijk.

Definitieve berekening
Als u een tegemoetkoming heeft aangevraagd, dan krijgt u eerst een voorschot. Pas als het werkelijke omzetverlies bekend is, kan het UWV de definitieve tegemoetkoming berekenen. Hiervoor moet u per aanvraagperiode een aparte aanvraag doen. U kunt tot en met 31 oktober 2021 een definitieve berekening aanvragen voor de eerste aanvraagperiode. Bekijk hier het overzicht van de verschillende aanvraagperiodes voor alle belangrijke data.

Meer weten over de NOW?

Nadine Reer

Nadine Reer helpt u graag verder!

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen