Heeft u ook een familiebedrijf?

We kennen allemaal de grote bekende familiebedrijven zoals Bavaria, Brabantia en VDL Groep. Maar hoe staat het met uw onderneming? Is dat ook een familiebedrijf?

Er zijn diverse definities van een familiebedrijf beschikbaar, doch allen geven aan dat het bedrijf beheerd dient te worden door een familie en dat de grootte er niet toe doet. Wellicht kunt u uw bedrijf derhalve ook aanduiden als familiiebedrijf?

Wij als familieadviseurs van Wesselman vinden dat zelfs een directeur-groot aandeelhouder (DGA) al een familiebedrijf heeft. Ook als de DGA slechts als enig familielid in het bedrijf werkzaam is. Als familieadviseur zijn wij namelijk niet alleen geïnteresseerd in het bedrijf, maar met name ook in de ondernemer achter het bedrijf en in diens familie en hoe zij in relatie staan tot de vermogenspositie van de ondernemer.

Onderwerpen zoals bedrijfsopvolging, vragen over “heb ik het wel goed geregeld voor mijn bedrijf en familie mocht er iets met mij gebeuren”, “betaal ik niet teveel belasting over mijn erfenis” (estate-planning) etc. zijn echt niet alleen de onderwerpen waar de grote bekende familiebedrijven mee worstelen. Ook u als kleinere ondernemer of vader/moeder of opa/oma zou hier wellicht graag advies over willen.

Zie dit als uitnodiging om eens met één van de familieadviseurs van Wesselman te sparren over zaken die u bezig houden, waar u wakker van ligt, maar zeker ook waar u trots op bent: uw onderneming en uw familie!

Onze familieadviseurs hebben de beschikking over een uitgebreid scala aan hulpmiddelen en vaardigheden om u te ontzorgen en in al uw rollen binnen het (familie)bedrijf te laten excelleren.

Heeft u een vraag over uw familiebedrijf?

Adri van der Ceelen

Adri van der Ceelen helpt u graag verder!

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen