"Binnen onze tak van sport doemen vaak vragen op waarop we direct een antwoord nodig hebben. Dat geeft Wesselman, zelfs 's avonds en tijdens vakanties." Evelyn en Jan-Hein van der Meeren | Van der Meeren Vastgoed & Projectontwikkeling

"We komen optimaal tegemoet aan de wensen van onze klanten"

Gestart als makelaarskantoor in 1929 is Van der Meeren Vastgoed & Projectontwikkeling de afgelopen decennia uitgegroeid tot een gerenommeerde en veelzijdige speler binnen de Eindhovense regio. Lag in de beginperiode nog de nadruk op het matchen van vraag en aanbod, vanaf medio jaren zestig ging de focus vol op het ontwikkelen van uiteenlopende projecten binnen de woning- en utiliteitsbouw. Een activiteit die anno 2018 nog steeds geldt als de specialiteit van het huis. Evelyn en Jan-Hein van der Meeren, de vertegenwoordigers van de derde generatie binnen het familiebedrijf, vertellen er meer over.

De vastgoedportefeuille waaruit Van der Meeren Vastgoed & Projectontwikkeling ontwikkelt, verkoopt en verhuurt, is ruim gevuld. En op korte termijn wordt een ontwikkeling opgeleverd waarmee zij het woningprobleem in Eindhoven verkleinen. Maar daarover later meer. Eerst blikken we terug naar de start van het bedrijf, aan het einde van de roaring twenties. Het waren de overgrootmoeder en opa van Evelyn en Jan-Hein die brood zagen in het makelen van huisjes. Een discipline die in de jaren daarna met evenveel succes werd gebezigd door Hein van der Meeren, de vader van het huidige directieduo. Tot halverwege de jaren 60, waarin de bedrijfsactiviteiten een ander accent kregen. "Onze vader was een echte ondernemer en had een heldere visie op onroerend goed. Hij herkende dan ook de kansen en de  mogelijkheden van vastgoedontwikkeling", vertelt Jan-Hein in het bedrijfspand van Van der Meeren aan de Vonderweg in Eindhoven. "Specifieke kwaliteiten die hij in die tijd wist te vertalen naar tastbaar resultaat. Eerst met de Evelyn en Jan-Hein van der Meeren namens Van der Meeren Vastgoed & Projectontwikkeling: realisatie van zo'n 4.000 woningen in Veldhoven en iets later met de bouw van appartementen aan de Belgische kust. Prachtige initiatieven die de basis hebben gevormd van onze hedendaagse business: het financieel onafhankelijk en in eigen beheer realiseren van uiteenlopende vastgoedprojecten."

Herontwikkeling
Wist Hein van der Meeren het bedrijf vanaf midden jaren zestig met groot enthousiasme stevig op de kaart te zetten, sinds zijn overlijden in 2007 vervolgen Evelyn en Jan-Hein het vastgoedpad met eenzelfde dosis geestdrift. En behoort de ontwikkeling van onroerend goed nog steeds tot de kernactiviteiten, met de leegstand van (kantoor)gebouwen ligt sinds enkele jaren eveneens een sterke nadruk op het herontwikkelen van bestaande objecten. Vooral binnen het Eindhovense. "Bij de bouw van een gloednieuw, geheel energieneutraal appartementencomplex van 224 woningen op de kruising van de Boutenslaan en de Hoogstraat, bogen we op onze ervaring uit een succesvolle transformatie van een voormalig kantoorgebouw aan de Keizer Karel V Singel tot een complex van 96 woningen", licht Evelyn toe. "Daarnaast loopt er een project aan de Oude Bosschebaan, waar we naast de tot kantoorgebouw getransformeerde monumentale kerk een voormalige pastorie gaan omtoveren tot elf woningen. Zomaar twee voorbeelden van projecten waarmee we gebouwen een nieuwe bestemming geven en voorzien in de toenemende vraag naar moderne en betaalbare woonruimten."

Het resultaat is heilig
Of het nu gaat om het ontwikkelen of herontwikkelen van onroerend goed, binnen het zes medewerkers tellende team van Van der Meeren gaat het verdienen van de boterham gepaard met veel plezier, de hoogste aandacht voor duurzaamheid en een vergaande klantgerichte
insteek. "De door ons gerealiseerde projecten onderscheiden zich stuk voor stuk door kwaliteit, maatwerk en een hoog afwerkingsniveau", aldus Jan-Hein. "Samen met onze vaste partners maken we mooie, toekomstbestendige dingen. Met oog voor detail en inclusief een perfecte service richting onze klanten. We komen graag aan hun wensen tegemoet en geven ze alle ruimte om een woning of bedrijfsonderkomen te voorzien van een persoonlijke touch. Die aspecten zijn kenmerkend voor onze aanpak." Een aanpak waarbij het bedrijf al vele tientallen jaren tot grote tevredenheid gebruik maakt van de veelzijdige expertise van Wesselman Accountants | Adviseurs. In het bijzonder van de kennis en kunde van registeraccountant Martin Hoskens, die als relatiemanager samen met zijn klantteam het bedrijf dient van een gedegen financieel en fiscaal advies. Ook als daar buíten de kantooruren behoefte aan is, zo blijkt. "Naast het feit dat Martin als vertrouwd gezicht de voorgeschiedenis van ons bedrijf goed kent, reageert hij ook snel op onze vragen", zegt Evelyn. "Zelfs 's avonds of tijdens vakantieperioden. Dat is erg prettig. Binnen onze tak van sport doemen vaak vraagstukken op waarop we direct een antwoord moeten hebben. Dat geeft Martin dan ook. Je moet snel kunnen schakelen, zeker in onze business. Wesselman stelt ons daartoe in staat."

Hoskens: "Waar we Van der Meeren in het begin vooral op het fiscale vlak met raad en daad terzijde stonden, behartigen we sinds jaar en dag ook de financiële belangen van de organisatie. Dat alles gebeurt in een zeer prettige sfeer, mag ik wel zeggen. We hebben een oprechte relatie met elkaar en er is alle ruimte voor een kritische noot. En dat moet ook kunnen. Wanneer iets niet lekker loopt, kijken we samen of we de zaken niet anders kunnen aanpakken. Het resultaat is heilig."

Wilt u meer weten over Wesselman?

Martin Hoskens

Martin Hoskens vertelt u er graag meer over tijdens een kopje koffie!

Wilt u met ons kennismaken?

Leuk. De koffie staat klaar! Bel nu Naar contactformulier

Altijd op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, wij delen onze kennis graag met u!