"Bij Wesselman worden de factoren mens en emotie als belangrijk beschouwd. Natuurlijk zijn cijfers belangrijk, maar de persoonlijke factor weegt voor mij nóg zwaarder.” Marc Leeuw | Leeuw Opleidingen

"We kunnen een raket naar de maan sturen. Kan niet bestaat niet."

Voor de oorsprong van Leeuw Opleidingen gaan we enkele decennia terug in de tijd, naar 1962; het jaar waarin de ouders van Marc Leeuw in Eindhoven startten met een rijschool. Sindsdien heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt door zich te differentiëren in opleiding voor transport en logistiek. Anno 2018 is er dan ook geen opleiding meer te bedenken ‘met wielen’, die Leeuw Opleidingen niet in huis heeft. Van vrachtwagen, heftruck, tractor en bromfiets, tot BHV- en VCA-opleidingen en zelfs slipcursussen. Op het Eindhovense trainingscentrum van Leeuw is áltijd beweging.

In tegenstelling tot zijn ouders – rij-instructeurs in hart en nieren – ziet Marc zichzelf vooral als een commerciële ondernemer, want ook Leeuw Opleidingen blijft in beweging. “Wij willen ons aanbod blijven verbreden in de transport en logistiek. Niet alleen wat klantwensen betreft, maar ook wat betreft nieuwe ontwikkelingen blijven we innoveren.” Marc gaat daarbij geen enkele uitdaging uit de weg: ”Wanneer een medewerker vanuit zijn vakgebied zegt “Marc, dat kan niet”, dan zeg ik “hoezo kan dat niet? We kunnen een raket naar de maan sturen. Kan niet bestaat niet.”   

Mens en emotie
Voor fiscaal advies, maar ook als sparringpartner, laat Marc Leeuw zich bijstaan door Wesselman Accountants | Adviseurs. “Jaren geleden werkte ik samen met een andere partij. Zij adviseerden mij prima en daar is ook een goede deal uit voortgekomen. Toch ontbraken de factoren mens en emotie, en dan werkt het niet voor mij. Je kunt nog zo’n goede adviseur zijn, als het niet klikt, dan gaat het mis. Belangrijk vind ik dat de adviseur zijn klant heel goed kent. Dat klinkt heel simpel maar bedoel ik niet in de zin van ‘dat is meneer Leeuw van Leeuw Opleidingen en die draait jaarlijks zoveel omzet’, maar ‘dat is Marc, hij heeft een gezin en zijn ambities zijn…’. Zo durft Wesselman mij ook te confronteren met vragen als: “is dit nou echt wat je wil?”. Daardoor kom ik tot nieuwe inzichten en ga ik het opnieuw tegen het licht houden, waardoor ik tot beter overwogen beslissingen kom. Ik heb voor Wesselman gekozen vanwege de personen. Alleen als het onderling past, werkt het voor mij.”

Wilt u meer weten over Wesselman Consultancy?

Wesselman vertelt u er graag meer over tijdens een kopje koffie!

Wilt u met ons kennismaken?

Leuk. De koffie staat klaar! Bel nu Naar contactformulier

Altijd op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief, wij delen onze kennis graag met u!