"Wesselman biedt alle expertise en support om mijn ambities te verwezenlijken." Jos van Langh | Innogrind

Helmondse koelrevolutie verovert de slijpwereld

Het Helmondse Innogrind staat voor ruim 35 jaar persoonlijke kennis en kunde op het gebied van slijpbrand, een begrip dat slechts bij weinigen een belletje zal doen rinkelen. “Vraag honderd mensen of ze weten wat het is, en misschien geeft één persoon je het juiste antwoord”, lacht Jos aan het begin van het gesprek. Dat vraagt om nadere tekst en uitleg. Die geeft de goedlachse directeur/eigenaar van het in 2009 gestarte bedrijf dan ook direct. “Tijdens het mechanisch slijpen van metalen producten komt zeer veel warmte vrij. Wanneer die warmte niet snel en adequaat met een koelmiddel wordt afgevoerd, kan er slijpbrand ontstaan. Met als gevolg dat de kwaliteit en levensduur van het gemaakte product danig verminderen en machine- of motorcomponenten falen. Gespecialiseerd in het analyseren, opsporen én oplossen van slijpbrand stellen we alles in het werk om dergelijke situaties te voorkomen. Daarbij maken we gebruik van uiteenlopende high-end meettechnieken en analysemethoden, zoals Barkhau - sen Noise Analysis en röntgendiffractie.”

Switch

Zag Innogrind zo'n acht jaar geleden als eenmanszaak het levenslicht, sinds 2016 kent het bedrijf een holdingstructuur waarbinnen meer - dere BV's actief zijn. De gewijzigde ondernemingsvorm is het directe gevolg van de groei die de slijpspecialist door de jaren heen heeft doorgemaakt. Diezelfde factor zorgde ervoor dat Innogrind vorig jaar toetrad tot de gemêleerde klantenkring van Wesselman. “Voorheen maakte ik gebruik van de diensten van een andere adviseur”, blikt Jos terug. “De ontwikkeling van Innogrind en de engineering van een nieuw, revolutionair product deden bij mij echter de behoefte toenemen aan meer specifieke deskundigheid, vooral op het juridische en fiscale vlak. Dat heeft uitgemond in de overstap naar Wesselman. Op de eerste plaats vanwege de gevarieerde expertise, natuurlijk. Het kantoor staat voor fullservice en biedt me het gemak van one-stop-shopping. Maar de recente switch heeft ook te maken met Pepijn persoonlijk. Tijdens de opstartfase in 2009 hadden we al eens met elkaar gebabbeld en gespard. En dat klikte geweldig. Met de groei van de onderneming, de veranderende bedrijfsdoelstellingen en mijn toenemende service- en adviesbehoeften was de keus voor Wesselman dan ook snel gemaakt.”

Passend

Eerste aanspreekpunt, betrokken vertrouwenspersoon en gedreven sparringpartner: voor Jos van Langh is Pepijn van Elven het allemaal. Als vertaler van Jos' vragen, behoeften en wensen naar de accountants, juristen en fiscaal specialisten van Wesselman bevalt ook hem de samenwerking met Innogrind uitstekend. “Al sinds de eerste kennismaking botert het gewoon goed tussen ons”, zo zegt Pepijn. “Misschien dat Jos negen jaar geleden nog een beetje het idee had dat ons kantoor wat te groot voor hem was. Maar dat is al lang niet meer zo. We passen prima bij elkaar. Zijn doelen zijn veranderd, de groei van Innogrind verloopt volgens plan en het innovatief vermogen van het bedrijf ontluikt steeds meer. Tegen dat decor bieden onze accountants, fiscalist Anouk van den Dungen, jurist Gertjan van Heur en mijn persoontje de ondersteuning die bij de status van Innogrind past. Op basis van vol vertrouwen, openheid en met de zekerheid voor Jos dat het allemaal perfect wordt geregeld.”

Nauwkeurig koelen

Terug naar de slijpbrandexpertise van Innogrind en de mooie stappen die Jos inmiddels met zijn bedrijf heeft gemaakt. Een speciale vermelding verdient de ontwikkeling van de INNOZL®, een revolutionaire titanium 3D geprinte koelnozzle. Het is een noviteit die met name zijn waarde bewijst tijdens zeer complexe, inwendige metaalbewerkingen. “Met deze in eigen huis ontwikkelde nozzle is het mogelijk om gedurende het slijpproces het koelmiddel exact en uiterst nauwkeurig in de contactzone tussen slijpschijf en het te bewerken product te brengen”, legt Jos uit. “Daardoor is slijpbrand in praktisch alle gevallen te voorkomen. Deze breed toepasbare en volledig op klantspecificatie te maken vinding fabriceren we samen met een van onze gewaardeerde partners. Het product kent zijn gelijke in de wereld niet en geldt dan ook als benchmark binnen ons vakgebied.” Ontwikkeld in 2016 is de slimme koelnozzle inmiddels bezig aan een gestage opmars, all over the world. Vooral binnen de automotive, lagerindustrie, aerospace en tandwielindustrie wordt de Helmondse vinding met steeds meer gejuich begroet. “De koers die ik met mijn onderneming richting de toekomst wil varen staat vast”, aldus Jos. “Binnen die kaders biedt Wesselman alle expertise en support om mijn ambities te verwezenlijken. In een setting die ons beiden prima past.”

Kennismaken met Wesselman?

Pepijn van Elven

Pepijn van Elven is benieuwd naar uw ambitie!

Kennismaken met Wesselman?

Leuk, de koffie staat voor u klaar! Bel nu Naar contactformulier

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief