Ontbijtsessie 'Verdieping AVG';

Op 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de huidige privacy wetgeving (Wbp). De nieuwe wetgeving moet zorgen voor een betere bescherming van data voor alle EU-burgers. Alle bedrijven die persoonsgegevens in een bestand bewaren en/of verwerken, moeten de strikte AVG- regels vanaf dan naleven. De Europese privacy toezichthouders (in Nederland: de Autoriteit Persoonsgegevens) kunnen stevige boetes opleggen bij overtredingen. Kortom: zorg dat u voldoet aan de AVG-eisen!

Heeft u al een goed beeld wat de wet inhoudt, wat de gevolgen zijn en bent u klaar voor de implementatie van de AVG in uw organisatie, maar stuit u nog op vragen en onduidelijkheden? Dan is deze verdiepingssessie AVG op woensdag 16 mei dé kennissessie voor u!

Implementatie AVG; hoe en wat?

In deze sessie komen vragen aan bod als: ‘moet ons bedrijf een functionaris voor de gegevensbescherming aanstellen?’, ‘op welke gronden mag ons bedrijf persoonsgegevens verwerken, bijvoorbeeld ook via onze website?’, ‘hoe implementeren wij de documentatieplicht?’, ‘wat is een Privacy Impact Assessment (PIA)?’, ‘wanneer is een verwerkersovereenkomst nodig en hoe pak je dit aan?’ en ‘moeten onze procedures ten aanzien van het documenteren en melden van datalekken herzien worden?’.

Wij geven u praktische handvatten waar u direct mee aan de slag kunt. U ontvangt van ons een pakket bestaande uit een draaiboek met een concreet plan en een voorbeeld van een verwerkingsregister, om zo concrete stappen tot implementatie van de AVG in uw organisatie te zetten.

Programma woensdag 16 mei

07.30 uur: Ontvangst met koffie/ thee/ broodjesbuffet
08.00 uur: Aanvang presentatie
09.45 uur: Gelegenheid tot vragen
10.30 uur: Einde bijeenkomst

Na afloop van deze bijeenkomst:

  • zijn uw concrete vragen over de AVG beantwoord;
  • kunt u de gevolgen van de inwerkingtreding van de AVG en noodzakelijke maatregelen voor uw organisatie inschatten;
  • heeft u een concreet stappenplan hoe u uw organisatie voorbereidt op de nieuwe wet;
  • kunt u direct aan de slag met een draaiboek (concreet stappenplan);
  • kunt u uw inspanningsverplichting voor de AVG-wetgeving aantonen middels een certificaat van deelname aan deze sessie.

Deze sessie is alleen toegankelijk voor cliënten van Wesselman Accountants | Adviseurs. De kosten voor deelname aan deze sessie, inclusief het AVG-pakket, bedragen € 250,- excl. btwHet is toegestaan om één belangstellende collega van dezelfde organisatie mee te nemen, de kosten voor deze introducé bedragen € 125,- excl. btw. Wij hanteren per sessie een maximum aantal deelnemers van 20 personen.


Let op: basiskennis AVG wordt verondersteld aanwezig te zijn. 


Aanmelden 'Verdieping AVG'


Heeft u een vraag over de AVG?

Wesselman helpt u graag verder!