Tax Due Diligence

Bij aankoop van een onderneming is het in veel gevallen verstandig om een onderzoek te laten uitvoeren door de specialisten van het Wesselman Due Diligence team. Want hoe weet u of u inzicht krijgt in de aspecten die er daadwerkelijk toe doen om tot de juiste bedrijfswaardering te komen? 

Het Due Diligence team van Wesselman bestaat uit gespecialiseerde accountants, fiscalisten en juristen die u snel een accuraat en volledig inzicht kunnen bieden in de belangrijkste risico’s en kansen bij grote zakelijke transacties. 

Het succes van een overname of fusie hangt in grote mate af van de fiscale aspecten van de overname en/of fusie. Het Due Diligence team van Wesselman kijkt naar de geschiedenis en structuur van een organisatie, maar ook naar eventuele verbintenissen en samenwerkingen. Naast een Belasting (Tax) Due Diligence, kunt u ook bij ons terecht voor een financiële, juridische en pensioen Due Diligence. Afhankelijk van uw wensen, vindt u al deze bevindingen terug in een overzichtelijke rapportage.   

Als vertrouwenspersoon geven wij u advies over de bedrijfsovername, zodat u op basis van heldere feiten een onderbouwde keuze kunt maken of u de transactie wel of niet wilt doorzetten.

En gaat u de overname doorzetten? Met onze ondersteuning en eventuele bemiddeling legt u een reële, goed onderbouwde (ver)koopprijs neer. Ook adviseren wij u over de voorwaarden van de transactie en de best passende juridische structuur. 

Samen met u zorgen wij voor een succesvolle overname, gebaseerd op volledig overzicht en heldere feiten.

Onze specialisten

Sandra Sullivan - van Dijk

Partner Accountancy | Registeraccountant

Ruud van Poppel

Senior Belastingadviseur | Specialist Internationaal

Mariëlle Scheepens - van den Boom

Senior Jurist

Wilt u meer weten over de Tax Due Diligence?

Ruud van Poppel

Ruud van Poppel vertelt u graag meer, onder het genot van een kopje koffie

Wat mogen wij voor u betekenen?

Plant u de afspraak, dan zetten wij de koffie klaar! Plan een afspraak