Wat vliegt de tijd. Oeps, vergeet de UBO-registratie niet!

Het UBO-register heeft aflopen jaar op 27 september alweer de 1e verjaardag gevierd. De tijd vliegt en het einde van dit jaar is ook weer in zicht. Tijd om terug te blikken. Traditioneel komen dan tal van lijstjes voorbij, van de Top2000, het Nieuwsoverzicht van het jaar tot de Sporter en Sportploeg van het jaar. Maar het is ook goed om vooruit te blikken.

Vorig jaar had u, als het goed is, al op uw eigen “to-do” lijstje de UBO-registratie staan.
Immers sinds 27 september 2020 is het UBO-register van kracht. Bijna alle Nederlandse entiteiten (BV, Stichtingen, Vof, etc.) zijn hierdoor wettelijk verplicht om hun UBO’s te registreren. Dat is iedere persoon die direct of indirect uiteindelijk een economisch belang van meer dan 25% heeft in zo’n entiteit. Bij gebrek aan “echte UBO’s” moeten de statutaire bestuurders aangemerkt worden als “pseudo-UBO” en worden geregistreerd.

Het goede nieuws toen was dat entiteiten die al op 27 september 2020 bestonden, een zee van tijd kregen om hun UBO’s te registeren, namelijk tot uiterlijk 27 maart 2022.

Kortom, hebt u de UBO-registratie nog niet gedaan, u heeft nog 3 maanden de tijd om aan deze wettelijke plicht te voldoen om een boete wegens een economisch delict te voorkomen!

Hebt u vragen naar aanleiding van dit bericht of heeft u hulp nodig bij het voldoen aan de registratieplicht, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Heeft u hier vragen over?

Monique D'Elfant

Monique D'Elfant helpt u graag verder.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen