Laat uw WKR ruimte niet onbenut!

Aan het einde van dit jaar wordt de WKR voor 2018 afgesloten. Dit betekent dat indien er nog vrije ruimte beschikbaar is voor onbelaste vergoedingen en/of verstrekkingen, dit voor het einde van het jaar plaats dient te vinden. Denk bijvoorbeeld aan kerstpakketten of een extern personeelsfeest.

Om de mogelijkheden inzichtelijk te krijgen kunt u de vergoedingen en/of verstrekkingen die reeds in 2018 ten laste van de vrije ruimte zijn gebracht in kaart brengen. Indien gewenst kunnen wij u hierbij helpen, ook wanneer u uw loonadministratie niet via ons kantoor laat verwerken.

Mocht de vrije ruimte voor 2018 zijn overschreden, dan is een eindheffing van 80% verschuldigd over het meerdere. Deze eindheffing dient te worden aangegeven in de loonaangifte over de periode januari 2019, welke in februari 2019 wordt ingediend en dient te worden betaald.

Ons advies is dus om zorgvuldig uw WKR administratie op te zetten (dient in januari toch te gebeuren) en de ruimte te benutten dan wel eindheffing te voorkomen.

Heeft u een vraag over de WKR?

Anouk van den Dungen - Maltha

Anouk van den Dungen - Maltha helpt u graag verder!

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen