Ontslag op staande voet door vervalsing coronatestbewijs

Er zijn sinds het uitbreken van de covid-19 pandemie al meerdere uitspraken in relatie tot covid-19 en het arbeidsrecht gedaan. Onlangs boog een kantonrechter zich over een ontslag op staande voet door het vervalsen van een coronatestbewijs.

Wat waren in dit geval de feiten?
Een werknemer werkt sinds 17 april 2021 bij de werkgever op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

De werknemer meldt zich in augustus ziek en wordt opgeroepen op het spreekuur van de bedrijfsarts. Hij laat de werkgever weten dat hij positief is getest op corona en daardoor niet naar de bedrijfsarts kan komen. Er is een testbewijs meegestuurd.

De werkgever ontdekte dat enkele gegevens op de testverklaring niet juist waren. Na contact met het testcentrum bleek de testverklaring vals te zijn.

De werkgever heeft de werknemer vervolgens op staande voet ontslagen. De werknemer heeft dit ontslag op staande voet aangevochten.

De werkgever heeft als dringende reden aan het ontslag op staande voet valsheid in geschrifte aangegeven.

Volgens de kantonrechter is voldoende vast komen te staan dat het testbewijs door de werknemer is vervalst. Door plegen van dit misdrijf en de poging tot misleiding van de werkgever, heeft de werknemer het vertrouwen van de werkgever ernstig geschaad. Het handelen van de werknemer levert daarom een dringende reden op voor ontslag op staande voet.

Heeft u arbeidsrechtelijke vragen over uw medewerkers en corona? Neem dan gerust contact met ons op. Daarnaast adviseren wij u om in geval van ontslag altijd vooraf juridisch advies in te winnen. Het team van juristen bij Wesselman helpt u daar graag bij.

Heeft u arbeidsrechtelijke vragen over uw medewerkers en corona?

Mariëlle Scheepens - van den Boom

Mariëlle Scheepens - van den Boom helpt u graag verder.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen