Nieuwe regelgeving voor kleine pensioenen

Met ingang van 1 januari 2019 veranderen de regels voor kleine pensioenen.

Pensioenen tussen de € 2,- en € 474,11 per jaar mogen niet meer worden afgekocht door de pensioenuitvoerders. Dit betekent dat zij kleine pensioenbedragen niet mogen uitbetalen aan iemand die nog niet met pensioen is. Daarnaast kunnen pensioenuitvoerders kleine pensioenen voortaan samenvoegen en onderbrengen bij de pensioenuitvoerder, waar iemand op dat moment zijn pensioen opbouwt. Zij kunnen het ook laten staan als klein pensioen.

Afkoop minipensioenen 

Pensioenen die kleiner zijn dan € 2,- per jaar komen te vervallen. Dit betekent dat pensioenuitvoerders deze pensioenbedragen niet meer hoeven uit te betalen. 

Tot 31 december 2018 kunnen werknemers de pensioenuitvoerder nog vragen om deze bedragen af te kopen. Werknemers kunnen de pensioenuitvoerder ook verzoeken om het minipensioen over te dragen aan de huidige pensioenuitvoerder. 

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u zien of u ergens een minipensioen heeft opgebouwd. Als u dit minipensioen wilt laten uitbetalen, moet u voor 1 januari 2019 contact opnemen met de pensioenuitvoerder. 

Heeft u nog vragen over uw klein of mini pensioen, neem dan gerust contact op met een van onze pensioenadviseurs. Zij helpen u graag verder.


Wilt u meer weten over kleine pensioenen?

Stefan Joosten

Stefan Joosten vertelt u er graag meer over.

Altijd op de hoogte?

Onze kennis delen we graag met u! Meld u hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.