Ketenregeling en WW premie per 1 januari 2020 (WAB)

Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gaat er vanaf 1 januari 2020 het nodige veranderen.
Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje.​

De ketenregeling
Vanaf 1 januari 2020 mogen er maximaal 3 tijdelijke arbeidscontracten over een periode van niet langer dan 36 maanden (drie jaar) duren (nu 24 maanden / 2 jaar) worden aangeboden. Na het derde contract of na 36 maanden ontstaat er een contract voor onbepaalde tijd.

Er geldt geen overgangsregeling, waardoor dit nieuwe regime al geldt voor contracten die op of na 1 januari 2020 eindigen. Wanneer op 31 december 2019 bijvoorbeeld een tweede jaarcontract is verstreken, dan mag er vanaf 1 januari 2020 nog een derde jaarcontract worden afgesproken. U kunt bij het aangaan van nieuwe contracten dus nu al rekening houden met deze nieuwe regelgeving.

WW premiedifferentiatie
De premiedifferentiatie WW wordt vanaf 1 januari 2020 niet meer per sector maar per soort contract bepaald.
Voor werknemers met tijdelijke of flexibele contracten gaat u een hoge WW-premie van 7,94% betalen. Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een vaste arbeidsomvang geldt een lage premie van 2,94%. Op de loonstrook van uw werknemers dient te vermelden wat voor overeenkomst een werknemer heeft. Verzorgt Wesselman Accountants I Adviseurs uw loonadministratie? Dan verneemt u hierover binnenkort meer.

Afweging aanbieden contract
Door het aanbieden van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, heeft uw organisatie dus een financieel voordeel van 5%. Hier staat echter wel tegenover dat het lastiger is om een werknemer die voor onbepaalde tijd in dienst is te ontslaan omdat u dan een geldige ontslaggrond moet aanvoeren en bewijzen. Een overeenkomst voor bepaalde tijd eindigt van rechtswege, waardoor het risico in geval van bijvoorbeeld een slecht functionerende werknemer kleiner is. Het is dan ook raadzaam de risico’s die u bereid bent te lopen, af te zetten tegen de financiële consequenties van de WW-premie.

Wat kan Wesselman voor u betekenen?
Om u verder te informeren over alle ins en outs met betrekking tot de WAB (transitievergoeding en compensatieregeling, oproepovereenkomsten, ontslag en payrolling) nodigen wij onze klanten graag uit voor onze ontbijtsessie op 31 oktober. Bent u verhinderd? Onze juristen hebben een memo met uitgebreide informatie beschikbaar. Zo bent u op 1 januari 2020 voorbereid op deze nieuwe regelgeving.

Voor meer informatie over de ontbijtsessie, het memo of voor juridische vragen kunt u uiteraard terecht bij een van onze juridische collega’s.

Heeft u een vraag over de WAB?

Mariëlle Scheepens - van den Boom

Mariëlle Scheepens - van den Boom helpt u graag verder.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen