Het huwelijksbootje anno 2018

30 oktober 2017

Van wie is de boot en van wie zijn de peddels?

Per 1 januari 2018 is het zover! Het gemoderniseerde huwelijksvermogensrecht wordt van kracht. Per die datum worden tevens diverse fiscale spelregels met betrekking tot huwelijkse voorwaarden aangepast.

Wij nodigen u hierbij uit voor een onderweg-naar-huis bijeenkomst op maandagmiddag 20 november om 16.00 uur op ons kantoor in Helmond, om u bij te praten over dit thema wat voor alle gehuwden, dan wel personen die van plan zijn te huwen van belang is. Nu vraagt u zich misschien af; ik ben toch al getrouwd óf ik heb al huwelijkse voorwaarden, maar …? Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is niet alleen van toepassing voor personen die na 1 januari 2018 in het huwelijksbootje stappen! Ook als u reeds gehuwd bent voor 31 december 2017 en overweegt uw huwelijkse voorwaarden na 1 januari 2018 op te heffen is de nieuwe wetgeving van toepassing.

Bent u onder huwelijkse voorwaarden gehuwd en wilt u deze niet opheffen maar wijzigen, dan zijn de nieuwe fiscale regels mogelijk ook voor u relevant. Daarnaast zien we dat maar al te vaak huwelijkse voorwaarden niet worden nageleefd met vervelende consequenties. Het nieuwe huwelijksvermogensrecht brengt zelfs in veel meer situaties administratieve verplichtingen met zich mee dan het huidige recht!

Kortom deze bijeenkomst is niet alleen van belang voor een ieder die na 1 januari 2018 in het huwelijksbootje stapt, maar ook voor iedereen die nu reeds gehuwd is onder huwelijkse voorwaarden. In verband met een beperkt aantal plaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk, dit kunt u doen via deze link.


Monique D'Elfant

Senior belastingadviseur

Heeft u een vraag Offerte aanvraag