SIB & DHI; twee subsidies ter ondersteuning bij internationale ambities

Nederland is een exportland. In termen van het exploiteren van buitenlandse markten lopen we al eeuwen voorop; zelfs als deze markten aan de andere kant van de wereld liggen. De overheid biedt Nederlandse bedrijven, aan de hand van twee regelingen, ondersteuning bij hun internationale ambities: de regeling 'Starters International Business' (SIB) en de regeling 'Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsprojecten' (DHI).

De SIB-regeling is speciaal ontwikkeld om mkb-ondernemingen te helpen bij het benaderen van buitenlandse markten. Zo kan er subsidie verkregen worden voor deelname aan een internationale beurs of handelsmissie. Ook kan er een coach ingeschakeld worden die helpt om jouw plannen concreet te maken. Subsidie is mogelijk zolang er budget is. 

De DHI-regeling is gericht op gevestigde bedrijven die nieuwe buitenlandse markten willen betreden. Er is financiële ondersteuning mogelijk als je:

  • een nieuw product wil laten zien aan potentiële klanten in het buitenland;
  • een haalbaarheidsstudie wilt uitvoeren om aan te tonen dat jouw product de oplossing is voor buitenlandse klanten;
  • een investering in het buitenland wil onderzoeken.

Je richt je hierbij altijd op één specifiek land, waarbij ook politiek instabiele landen gekozen mogen worden.

Aan deze exportsubsidies zijn een aantal specifieke eisen en criteria verbonden. Ervaring is noodzakelijk om het maximale uit deze regelingen te halen. We vinden graag een regeling die past bij jouw ambities.

Heb je hier vragen over?

Ferry Roefs

Ferry Roefs helpt je graag verder.

Heb je een vraag?

We helpen je graag persoonlijk verder!