eHerkenning voor inloggen UWV

Met ingang van 1 november 2018 kunnen ondernemers door middel van eHerkenning inloggen bij het werkgeversportaal van het UWV. Per 1 november 2019 wordt eHerkenning zelfs verplicht en kan er niet meer op een andere manier bij het werkgeversportaal worden ingelogd.

Het werkgeversportaal van het UWV kan onder anderen gebruikt worden voor het doorgeven van ziek- en herstelmeldingen, het indienen van ontslagaanvragen of het stellen van vragen aan het UWV.

eHerkenning zorgt ervoor dat met zekerheid de identiteit kan worden vastgesteld van ondernemers. Hierdoor kan het UWV haar onlinediensten op een hoger beschermingsniveau aanbieden en kunnen zij zorgvuldiger omgaan met de gegevens van werkgevers en werknemers.

eHerkenning kan niet worden aangevraagd bij het UWV zelf. Dit moet bij een erkend leverancier, ook wel middelenleverancier genoemd. De verschillende leveranciers kunnen worden vergeleken op eherkenning.nl

Niet alleen het UWV zal overgaan op het inloggen via eHerkenning, ook andere overheidsinstanties zullen hier in de toekomst gebruik van gaan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Belastingdienst, de Rijksdienst Wegverkeer en de Kamer van Koophandel. Dit heeft voor u als ondernemer het voordeel dat u nog maar een inlog nodig hebt voor meerdere overheidsinstanties. Reden te meer om dit tijdig aan te vragen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze salarisspecialisten.

Onze specialisten

Gert-Jan van Dooren

Salarisadviseur

Meer weten over het eHerkenning?

Wesselman vertelt u graag alles hierover!

Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws voor ondernemers?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief! Wij delen onze kennis graag met u.