Eén op de tien werknemers bouwt geen pensioen op!

Dat 10% van alle werknemers nog geen pensioen opbouwt moet eigenlijk niet kunnen, zo is althans de duidelijke opinie van de sociale partners! Daarom is het meld- en informatiepunt Geenpensioen.nl opgericht. Een aanvullend pensioen, bovenop de AOW, is belangrijk om te voorkomen dat mensen er na hun pensionering financieel ineens flink op achteruit gaan. Ook voor bedrijven is het belangrijk: een pensioenregeling maakt een werkgever aantrekkelijker voor nieuwe werknemers en versterkt de binding met bestaande werknemers.

Geenpensioen.nl
De initiatiefnemers achter dit meldpunt willen het eenvoudiger maken om tot een pensioenregeling te komen en bevorderen dat zoveel mogelijk werknemers pensioen opbouwen. Daarnaast willen ze graag zicht krijgen op bedrijven die geen pensioenregeling hebben voor hun werknemers, en de redenen daarvoor. Met meer concrete informatie kunnen werkgevers- en werknemersorganisaties deze bedrijven beter helpen om hun werknemers wél een pensioenregeling aan te bieden.

Ga in gesprek met je werkgever
Ben je werknemer en heeft jouw werkgever geen pensioenregeling? Vraag dan aan je werkgever waarom hij dit niet aanbiedt. Vindt je werkgever het bijvoorbeeld lastig om een pensioenregeling af te sluiten en weet hij of zij niet waar te beginnen? Dan kun je met dit stappenplan het eerste gesprek aangaan met jouw werkgever. Het stappenplan helpt jouw werkgever om in 6 stappen een pensioenregeling af te sluiten.

“Pensioen vinden mijn jonge werknemers nog niet belangrijk”
We zien het in de praktijk regelmatig voorbij komen: bedrijven met jonge werknemers, die totaal nog niet nadenken over dat pensioen over 30 à 40 jaar. Juist deze werkgevers dienen hun verantwoordelijkheid te nemen! Met de komst van de vlakke pensioenopbouw uiterlijk 2026 wordt zo snel mogelijk starten met pensioen opbouwen extra belangrijk. De eerste inleg gaat het langst rendement opbrengen voor een goed pensioeninkomen. Ter vergelijking, voor de opbouw van een bruto (vóór belasting) levenslang ouderdomspensioen van € 1.000 per maand, is er op basis van de huidige verzekeringstarieven al een kapitaal nodig van ruim € 330.000! Vooral bij jonge werknemers is het belangrijk ze hiervan bewust te gaan maken. Het is overigens ook gebruikelijk dat werknemers circa 30% tot 50% bijdragen in de kosten van de pensioenregeling. Dit geeft u als werkgever extra budget voor een pensioenregeling. Doordat de bijdragen van de werknemers ingehouden mogen worden op hun bruto maandsalaris, genieten zij hiermee een direct fiscaal voordeel.

Ga naar de pensioenadviseur
De 2e stap in het genoemde stappenplan is uiteraard de belangrijkste. Neem als werkgever contact op met een pensioenadviseur!

Er komen namelijk heel wat wetten en regels bij kijken. Daarnaast heeft een pensioenregeling natuurlijk een financiële impact op de lange termijn. Laat dat geen drempel zijn! De pensioenadviseurs van Wesselman helpen je een pensioenregeling op te zetten die precies past bij de wensen en mogelijkheden van jouw bedrijf en bij jouw budget. Onze pensioenadviseurs vertalen alles naar heldere en begrijpelijke taal, waarmee we de ervaring hebben dat elk bedrijf in staat is om een passende en betaalbare pensioenregeling op te zetten. Uiteraard enthousiasmeren we ook je werknemers over deze belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Let wel, ‘een pensioenregeling’ is nog altijd beter dan ‘geen pensioenregeling’! Indien uw bedrijf bijvoorbeeld nog in de opstart- of groeifase zit, is het ook mogelijk om te starten met een basis pensioenregeling, waarna deze in de toekomst (in stapjes) geoptimaliseerd kan worden.

Voordelen na het afsluiten
Vanzelfsprekend ontstaan er ook na het afsluiten van een pensioenregeling voordelen. Wesselman ontzorgt haar klanten door combinaties met de salarisadministratie, verzuimverzekeringen, en inkomensverzekeringen (o.a. WGA-hiaat en WIA-excedent). We houden u en de pensioenregeling continu up to date zodat u zich kunt bezighouden met ondernemen, wetende dat het goed geregeld is!

Heeft u vragen over uw pensioen?

Rob van Knegsel

Rob van Knegsel helpt u graag verder!

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen