Coronacrisis: coulance ondernemers bij betalen pensioenpremies

Pensioenuitvoerders gaan ondernemers die door de coronacrisis in acute problemen komen of zijn gekomen zoveel mogelijk tegemoet komen als deze problemen ervaren bij het betalen van de pensioenpremies. Dat hebben de Stichting van de Arbeid en de koepels van pensioenuitvoerders, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars, afgesproken. Er zal tussen voornoemde partijen en het kabinet spoedig een overleg plaatsvinden, om de wettelijke ruimte in verband met invorderingsinspanningen en betalingstermijnen te verruimen.

Werkgevers moeten zich melden bij hun pensioenuitvoerder
Omdat de problematiek per sector of werkgever verschilt, zullen er door pensioenuitvoerders (zijnde een pensioenfonds, verzekeraar, algemeen pensioenfonds of premie pensioeninstelling) meerdere oplossingsrichtingen geboden worden:

1. Zo treffen pensioenuitvoerders met individuele werkgevers die acute geldproblemen hebben een betalingsregeling. Hiervoor kunnen individuele werkgevers zich melden bij hun pensioenuitvoerder.
2. Ook worden – binnen de wettelijke mogelijkheden – de betalingstermijnen verruimd waarbinnen werkgevers van getroffen sectoren pensioenpremies moeten afdragen.
3. Pensioenuitvoerders voeren bovendien een minder strikt invorderingsbeleid bij het innen van premies. Dat kunnen ze bij voorbeeld doen door in getroffen sectoren het inschakelen van incassobureaus en/of het opleggen van administratieve boetes uit te stellen.

Melding van betalingsonmacht aan de pensioenuitvoerder bij acute betalingsproblemen!
Ondernemers die in acute problemen komen met het betalen van hun pensioenpremies adviseren wij zo spoedig mogelijk een melding van betalingsonmacht te doen bij hun pensioenuitvoerder.

Hulp nodig?
Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw situatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Indien u een melding van betalingsonmacht wenst in te dienen bij uw pensioenuitvoerder, neemt u dan s.v.p. rechtstreeks contact met ons op.

Heeft u vragen over de pensioenpremies?

Stefan Joosten

Stefan Joosten helpt u graag verder.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen