Afscheid fiscaal vennoot Hans van den Besselaar

Per 31 december 2018 nemen wij na 31 jaar afscheid van onze fiscaal vennoot Hans van den Besselaar. Een bijzonder moment, aangezien Hans als een van de grondleggers van de internationale praktijk van Wesselman mag worden beschouwd.

In mei 1987 maakte Hans een opmerkelijke keuze; na tien jaar werkzaam te zijn geweest als Hoofdcontroleur bij de Belastingdienst, besloot hij de overstap te wagen naar het bedrijfsleven. Naar Wesselman, of eigenlijk toen nog ‘Harberink & Co’. Een kantoor met 25 medewerkers en alleen een vestiging in Helmond. De overstap bleek succesvol; Hans bouwde al snel een internationale klantenkring op met daaromheen een groot netwerk en in januari 1991 trad Hans toe tot de maatschap van Wesselman. Vanwege zijn voornamelijk internationale cliënten, moest Hans ook veel reizen. Soms vergezeld door zijn echtgenote Tiny, maar meestal met collega’s of alleen.
 
Naast belastingadviseur bij Wesselman, was Hans een dag per week werkzaam als universitair docent Belastingrecht aan de Universiteit van Maastricht. En ook bij het Register van Belastingadviseurs doceerde hij. In 2009 werd Hans voorzitter van CPAAI in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, om vervolgens in 2014 zelfs wereldvoorzitter te worden van CPAAI. Een veelbewogen periode, want tegelijkertijd vervulde Hans inmiddels de functie van maatschapsvoorzitter van Wesselman. Na zijn terugtreden in oktober 2015 als ‘international chairman van CPAAI’ zette Hans zich onverminderd in als voorzitter van Wesselman, voor zijn voornamelijk internationale cliënten en collega’s. Eerder dit jaar heeft Hans al de voorzittershamer doorgegeven aan medevennoot Erik Jasper Noll om zich gedurende zijn laatste jaar bij Wesselman vol overgave in te kunnen zetten voor zijn cliënten.

Niet stoppen
Hans gaat het na dit jaar weliswaar rustiger aan doen, maar stopt niet helemaal met zijn werkzaamheden. Als medevennoot en belastingadviseur bij Wesselman, is hij tegelijkertijd werkzaam als directeur van trustkantoor De Kempen B.V. Door de gewijzigde wetgeving moet een trustkantoor worden afgescheiden van het accountants-belastingadvieskantoor. Daarom zal de Kempen B.V. per 1 januari samengaan met HBA Trust Services B.V. in Heerlen, waar Hans samen met Tim Adriaens de directie gaat voeren. Parttime weliswaar, maar Hans kan een aantal van zijn cliënten blijven bedienen.

Wesselman neemt afscheid van een echte vakman die altijd in was voor een grapje, maar bovenal van een zeer gewaardeerde collega met hart voor de zaak en een sterk ontwikkeld ‘Wesselmangevoel’.

Een vakman pur sang

Wesselman

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen