Aanvragen SLIM-subsidie in de maand maart

Werkgevers in het mkb kunnen vanaf 1 maart 2023 de zogenaamde SLIM-subsidie, Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen, weer aanvragen. Nieuw in de regeling is dat ook mkb-ondernemingen een voorschot van 50% kunnen krijgen.

Let op! Je hebt één maand de tijd voor je aanvraag. Het loket is namelijk open van 1 maart tot en met 30 maart 17.00 uur.

Waarvoor subsidie?
Je kunt de subsidie aanvragen voor:

  • activiteiten voor leren en ontwikkelen (bijvoorbeeld loopbaanadvies of onderzoek naar behoefte aan scholing in je bedrijf);
  • een aanpak om je medewerkers aan te moedigen hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen (bijvoorbeeld een bedrijfsschool);
  • een praktijkleerplaats binnen je bedrijf voor (delen van) een mbo-opleiding voor volwassenen.

Voorschot ook voor mkb
Nieuw in de regeling is dat ook mkb-ondernemingen nu een voorschot van 50% kunnen krijgen op basis van hun aanvraag. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven die voor de SLIM in aanmerking komen, hadden deze mogelijkheid al. Via een voorschot kan een onderneming makkelijker de aanloopkosten financieren. Bij twijfel over de betrouwbaarheid van de aanvrager kan een voorschot geweigerd worden. Ook is geregeld dat het voorschot kan worden teruggevorderd als niet aan de voorwaarden van de SLIM wordt voldaan.

Aanvragen SLIM
Om in aanmerking te komen voor de SLIM geldt een aantal voorwaarden. Deze zijn verschillend per type aanvrager. Je vindt deze voorwaarden en meer informatie op deze site.  Als je de SLIM wilt aanvragen, moet je eerst inloggen bij het ‘Subsidieportaal van uitvoering van beleid’. Als je nog geen account hebt, moet je deze eerst aanmaken. 

Tip! Mkb-bedrijven kunnen de SLIM-subsidie ook aanvragen in september van dit jaar. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven in de landbouw, horeca en recreatie kunnen de SLIM-subsidie aanvragen tussen 1 juni en 29 juli 2023.

Heb je vragen over de aanvraag van de SLIM-subsidie?

Mike Willems

Mike Willems helpt je graag verder.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag persoonlijk verder! Nu bellen